Nieuwe video's: sport en beweging

  • Gepubliceerd op: 24 juli 2024
  • Categorie: Diabetes type 1 (en LADA)

De Bas van de Goor Foundation heeft nieuwe video's over de invloed van sport en beweging bij diabetes type 1. Deze staan op een aparte plek op hun website: Leer sporten met diabetes 

De video's geven uitleg over de invloed van sporten en bewegen op diabetes. Ze zijn bedoeld voor mensen met type 1 en voor zorgverleners, zoals diabetesverpleegkundigen. De video's zijn ook interessant voor mensen met diabetes die geen insuline gebruiken. Ze geven namelijk veel informatie over wat er gebeurt met je bloedsuiker tijdens sport of beweging.

Insuline gaat anders werken 

In totaal staan er nu 4 video's. De eerste video neemt de kijker helemaal terug naar het begin. Want wat gebeurt er in je lichaam als je gaat sporten of bewegen? Je insuline gaat anders werken, maar hoe? Met duidelijke plaatjes legt Bas van de Goor in begrijpelijke taal uit wat de positieve gevolgen zijn als je in actie komt. 

Krachtsport heeft andere invloed dan duursport

Elke sport of soort beweging heeft invloed, maar die kan verschillend zijn. Hier gaat de tweede video over. Krachtsport (zoals fitness en judo) heeft andere invloed op je bloedsuiker dan duursport (zoals hardlopen en fietsen). Maar hoe zit het dan met voetbal en tennis, want dat is soms krachtsport en soms duursport? Jeroen Flim van de Bas van de Goor Foundation vertelt hier meer over in de video. 

Plan voor sporten of bewegen 

Wie goed wil bewegen of sporten, heeft veel voordeel van een sportplan of beweegplan. Waarom? In de derde video legt Bas van de Goor de voordelen uit. Met een plan ontdek je steeds meer hoe je lichaam reageert op activiteit. De vierde video gaat in op sporten met een bepaald merk pomp.  

Informatie over sport op je poli?

Ben je diabetesverpleegkundige en wil je meer weten over sporten en diabetes type 1? Jasper Iking van de Bas van de Goor Foundation vertelt je er graag meer over. Hij kan ook een training of bijeenkomst over sporten met diabetes organiseren bij je op de poli. Interesse? Mail naar jasper@bvdgf.org 

Praat mee over beweging

Dit zijn de laatste gesprekken over beweging

Bekijk de groep beweging