Radar uitzending 10 maart over het niet vergoeden van slimme sensor
Maandag 10 maart wordt een deel van de Radar uitzending gewijd aan het feit dat de nieuwe slimme glucosesensor niet vergoed wordt. 20.25 uur op NPO 2. Ik ben …
Bekijk het gesprekHet tv-programma Radar ging over de vergoeding van glucosesensoren. Een glucosesensor die beter past bij je behandeling kost bijna hetzelfde, maar wordt toch niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hoe zit het precies? Kijk het terug in het tv-programma van 10 maart.
Radar is een programma op televisie dat mensen helpt bij verschillende problemen. Ze zoeken uit wat er precies misgaat. Deze keer ging het over de vergoeding van glucosesensoren. Dit is een apparaatje dat je bloedglucosewaarde meet.
Er zijn verschillende soorten glucosesensoren. Sommige sensoren kun je samen met een insulinepomp gebruiken. Dit is heel handig, want de pomp berekent zo automatisch hoeveel insuline je nodig hebt (= hybrid closed loop-systeem). Maar er is een probleem: niet iedereen krijgt zo’n beter passende glucosesensor vergoed.
De glucosesensoren kosten bijna hetzelfde, maar worden toch niet vergoed. Het tv-programma Radar bespreekt dit in de aflevering van 10 maart. Verschillende mensen zijn geïnterviewd, zoals:
> Bekijk de uitzending over de vergoeding van glucosesensoren op de website van AVROTROS.
Wat vind je van de aflevering? Praat mee op het Trefpunt. Tip: In het gesprek vind je ook de uitspraak van de Geschillencommissie Zorgverzekeringen. Dit kan helpen om de beter passende sensor vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar. Deze uitspraak werd besproken in het tv-programma. Heb je zelf ook een brief gestuurd aan je verzekeraar? Help anderen door jouw brief te delen op het Trefpunt. Je haalt natuurlijk wel eerst alle persoonlijke informatie weg uit de brief.
Meer informatie: bekijk het bericht op de website van Diabetesvereniging Nederland.
Beeld: Pixel-Shot, Shutterstock
Maandag 10 maart wordt een deel van de Radar uitzending gewijd aan het feit dat de nieuwe slimme glucosesensor niet vergoed wordt. 20.25 uur op NPO 2. Ik ben …
Bekijk het gesprekDeel je verhaal, stel een vraag of kom in contact met anderen. Nog geen account op diabetes.nl? Maak dit gratis aan in 1 minuut! We delen je gegevens met niemand.
Maak een gratis account aanMet piepkleine deeltjes willen onderzoekers de afweer bijsturen bij diabetes type 1. Dit bijzondere onderzoek start in het Radboudumc.
Met een andere auto-immuunziekte heb je meer kans op diabetes type 1. Het risico hierop is 2,5 tot 3x hoger. Ook krijg je gemiddeld eerder diabetes type 1. Dit zegt Amerikaans onderzoek.
Amerikaanse artsen testten hoe kunstmatige intelligentie (AI) de zorg kan verbeteren voor kinderen met diabetes type 1. Het AI-computerprogramma voorspelt veranderingen in de bloedglucose lang voordat ze beginnen.
Een marathon lopen is al een prestatie. Maar 2 marathons lopen binnen 1 week, in Boston en Londen, mét type 1: dat is uniek! Suzanne Tan gaat het doen. Dit marathonavontuur kun je volgen via haar vlogs.