Mailreeks voor patiënten ‘Voeding en diabetes’
Mag ik nu geen suiker meer? Wat moet ik wel of niet eten? Herkenbare vragen op het spreekuur. Je patiënten krijgen op deze vragen (en meer) helder antwoord in de mailreeks ‘Voeding en diabetes’.
In het kort
- Aanmelden voor de mailreeks over voeding kan via deze pagina.
- Makkelijke uitleg voor mensen die pas kort de diagnose diabetes hebben.
- Ook voor iedereen die wil weten hoe het nou echt zit met voeding.
- De informatie sluit aan bij de officiële Voedingsrichtlijn diabetes.
- Het zijn 6 e-mails met elk een eigen thema, tips en een recept.
Mailreeks neemt jou uitleg uit handen
Op het spreekuur is er weinig tijd voor uitleg over ingewikkelde onderwerpen. En naar welke bron verwijs je je patiënt nou makkelijk zonder dat deze online verdwaalt in te veel informatie tegelijk? De mailreeks Voeding en diabetes geeft op een overzichtelijke en gedoseerde manier informatie.
Voedingsrichtlijn diabetes is de basis
De informatie in de mailreeks is gebaseerd op de (evidence-based) Voedingsrichtlijn diabetes, doordat de gelinkte artikelen op diabetes.nl zijn gecheckt door deskundigen. Dit is gebeurd in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.
De onderwerpen in de mailreeks
De lezer krijgt via deze serie mails inzicht in de invloed van voeding op het lichaam, met tips en adviezen. Alles natuurlijk vanuit een positieve insteek:
- Wat doen koolhydraten in je lichaam?
- Gezond eten en drinken bij diabetes
- Eetpatronen, zoals vegetarisch en mediterraan
- Hoe krijg je en houd je een gezond gewicht
- Recepten ter inspiratie, met voedingswaarden en gecheckt door een diëtist
Je patiënt meldt zich zelf aan voor de mailreeks
Maak het makkelijk voor jezelf en voor je patiënt: deze mailreeks geeft stap voor stap heldere uitleg en tips. Mensen kunnen zich hier zelf aanmelden voor de mailreeks over voeding.
Aanmelden kan ook via de korte link diabetes.nl/mailreeks
Artikel met medewerking van:
- de redactie van diabetes.nl
Experts dragen bij aan betrouwbare informatie op diabetes.nl. Lees meer over hoe we als redactie keuzes maken.
Laatst bijgewerkt op: 6 november 2024