Diabetes dichtbij

Diabetes.nl gebruiken in de spreekkamer

Diabetes.nl is een website met veel informatie, activiteiten en ervaringen. Zorgverleners kunnen diabetes.nl gebruiken in gesprek met mensen met diabetes. Dit zijn de mogelijkheden. 

In het kort

  • Zorgverleners kunnen mensen met diabetes veilig doorsturen naar diabetes.nl.
  • De informatie op diabetes.nl komt van betrouwbare bronnen en is gecontroleerd door deskundigen.
  • De artikelen zijn geschreven in begrijpelijke taal.
  • Op diabetes.nl staan ook waardevolle activiteiten voor mensen met diabetes en hun naasten.
  • Op het online Trefpunt van diabetes.nl kunnen mensen met diabetes in gesprek met elkaar. 

Diabetes.nl als betrouwbare bron

Als zorgverlener kun je mensen met diabetes veilig doorsturen naar diabetes.nl. Op de website staan veel artikelen over diabetes. De artikelen gaan over verschillende onderwerpen, zoals de behandeling, het dagelijks leven en onderzoek. De informatie op diabetes.nl komt van betrouwbare bronnen en is geschreven in begrijpelijke taal. En alle artikelen zijn gecontroleerd door deskundigen, zoals artsen en wetenschappers. 

Diabetes.nl in alle talen

Diabetes.nl is te gebruiken met Google Translate. In een paar eenvoudige stappen vertaal je de informatie op diabetes.nl in elke mogelijke taal, van Armeens en Turks tot Oekraïens en Pools. 

  1. Ga naar https://translate.google.com/
  2. Klik op de knop Websites
  3. Vul www.diabetes.nl in en druk daarna op de pijl rechts ervan
  4. Klik bovenin op de gewenste taal
Google translate gebruiken
In bijna alle talen
Turkse vertaling diabetes.nl

Activiteiten en ervaringen op diabetes.nl

Op diabetes.nl verzamelen we activiteiten. Bijvoorbeeld waardevolle trainingen, bijeenkomsten en e-learnings voor mensen met diabetes. Als zorgverlener kun je de activiteiten bekijken. Misschien zit er een geschikte activiteit bij voor een van je patiënten. Of voor jezelf, om meer te leren over het leven met diabetes. 

Ervaringen op diabetes.nl

Op ons online Trefpunt kunnen mensen met diabetes en hun naasten blogs delen en in gespreksgroepen met elkaar praten. Blogs lezen of met anderen praten in een gespreksgroep kan mensen met diabetes helpen. Bijvoorbeeld als ze zich alleen voelen. Of als ze op zoek zijn naar tips. 

Bijdragen aan diabetes.nl als zorgverlener

Je kunt ook meehelpen om diabetes.nl nog beter te krijgen. Er zijn allerlei mogelijkheden waarop je kunt bijdragen:

  • Praat mee op het Trefpunt. Met een account op diabetes.nl kun je op persoonlijke titel meedoen op het online Trefpunt van diabetes.nl. Je kunt meepraten in gesprekken, zelf blogs schrijven en in contact komen met andere deelnemers. We zoeken ook regelmatig moderatoren die de gesprekken volgen in een gespreksgroep.
  • Deel activiteiten. Organiseer je activiteiten voor mensen met diabetes of hun naasten? Dan kun je een mail sturen naar redactie@diabetes.nl. De redactie beoordeelt of de activiteit passend is om op diabetes.nl te plaatsen.
  • Plaats een oproep voor onderzoek. Doe je onderzoek naar diabetes? Oproepen van onderzoek in het CCMO-register worden periodiek toegevoegd op diabetes.nl. Je hoeft hiervoor niets te doen. Oproepen voor onderzoeken die niet in het register van de CCMO staan kun je mailen naar trefpunt@diabetes.nl. Na goedkeuring mag je de oproep in een gespreksgroep op diabetes.nl plaatsen.
  • Word referent voor artikelen. Ben je deskundig op het gebied van diabetes? Of op een specifiek deel van de aandoening? De redactie hoort graag van je. Regelmatig zoeken we referenten die artikelen willen bekijken voor plaatsing op diabetes.nl. Mail naar redactie@diabetes.nl voor meer informatie. 

Goed op weg met Diatech: uitleg over de gesprekskaart

Goed op weg met Diatech is een digitale gesprekskaart met vragen en antwoorden. Hij is bedoeld voor mensen met diabetes en voor zorgverleners, als startpunt voor een gesprek over diabetestechnologie.

Bekijk het artikel

Artikel met medewerking van:

  • Elly Nederend - diabetesverpleegkundige, Medtronic Diabetes

Experts dragen bij aan betrouwbare informatie op diabetes.nl. Lees meer over hoe we als redactie keuzes maken.

Laatst bijgewerkt op: 11 december 2023

Lees meer over Voor zorgverleners

Volgend artikel