Nieuw: praatplaat over diabetes type 1 met uitleg en tips

  • Gepubliceerd op: 7 augustus 2024
  • Categorie: Diabetes type 1 (en LADA)

Er is een nieuwe ‘praatplaat’ voor iedereen die zorgt voor een kind met diabetes type 1. Dit is een soort tekening met korte teksten. Je kunt deze downloaden bij het Diabetes Fonds. De praatplaat helpt om uit te leggen wat diabetes type 1 is. En hoe je een hypo of hyper herkent. 

Ouders van een kind met diabetes type 1 letten de hele dag op. Wat eet mijn kind? Is er een traktatie op school? Weet de sportcoach wat er moet gebeuren bij een hypo? Of weten ouders van vriendjes het verschil tussen een hypo en een hyper? 

Hoe kunnen anderen jouw kind met diabetes helpen? 

Het is belangrijk dat andere volwassenen ook weten wat diabetes type 1 is. En hoe ze kunnen helpen. Daarom maakte het Diabetes Fonds de praatplaat 'Wat is diabetes type 1?'. Een praatplaat is een soort grote tekening met korte teksten. Met de praatplaat leg je makkelijker uit wat diabetes type 1 is. Ook zien anderen hoe ze een hypo of hyper herkennen, en wat ze moeten doen. 

Download de gratis praatplaat 

Benieuwd naar de praatplaat? Je vraagt hem gratis aan op de website van het Diabetes Fonds. Je kunt de plaat uitprinten en geven aan mensen die betrokken zijn bij je kind. Bijvoorbeeld leraren, sportcoaches, personeel van de kinderopvang en ouders van vriendjes. Of deel de praatplaat via de e-mail.  

> Download de gratis praatplaat over diabetes type 1 bij het Diabetes Fonds

Meer materialen voor je kind met diabetes type 1 

Er zijn nog veel meer dingen om informatie te geven over diabetes type 1. Zo is er een spannende escape room over diabetes type 1 die je kind met klasgenoten of vrienden kan spelen. Ook zijn er materialen voor je kind om een spreekbeurt te geven over diabetes type 1. Bekijk hier meer.  

Bron: website Diabetes Fonds