Huid laten testen bij allergie voor sensor of pomp
Allergische huidklachten door een sensor of pomp? Je kunt nu laten testen door welke stof dit komt. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van een specialist.
Zorg op afstand betekent dat je niet naar de huisarts gaat of naar het ziekenhuis. Je praat bijvoorbeeld online met je zorgverlener, of je doet aan videobellen met je telefoon. Is deze digitale vorm van zorg ook geschikt als je diabetes hebt?
Het antwoord op deze vraag is belangrijk, want het maakt het krijgen en geven van diabeteszorg eenvoudiger. Zorg op afstand kost minder tijd en kan vaak sneller dan een afspraak. Het heeft dus voordelen voor mensen met diabetes en zorgverleners.
Het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) heeft een onderzoek gedaan, samen met 6 diabetesorganisaties. Diabetesvereniging Nederland was een ervan. De onderzoekers gebruikten ook de kennis en ervaringen van mensen met diabetes en zorgverleners.
Dit onderzoek heet ‘Digitale zorg op afstand in Diabetes richtlijnen’. De resultaten zijn intussen bekend. Benieuwd naar de conclusies? Bekijk het bericht op de website van Diabetesvereniging Nederland Zorg op afstand, hoe past dat binnen diabeteszorg?
Allergische huidklachten door een sensor of pomp? Je kunt nu laten testen door welke stof dit komt. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van een specialist.
Mensen met diabetes doen meer aan zelfzorg dan mensen met andere chronische ziekten. Dit komt uit onderzoek van het Nivel. Wel doen de meeste mensen nog weinig tegen stress.
Diabetes is geen gemakkelijke ziekte om te hebben. Je kunt je soms heel boos, verdrietig of somber voelen. Dat is normaal. Maar blijf je je voor langere tijd zo voelen? Dan is er gelukkig veel hulp om die nare emoties op te lossen.
De helft van de gebruikers van een insulinepomp heeft hierdoor huidklachten. Voor mensen die een glucosesensor gebruiken is dit bijna 1 op de 3.