Advies: wacht met nieuwe update smartphone

  • Gepubliceerd op: 13 september 2024
  • Categorie: Algemeen

Heb je diabetes-apps op je smartphone? Wacht dan nog met installeren van de nieuwe updates. Voor Iphone is dat maandag 16 september (iOS 18), voor Android is dat in oktober (Android 15). 

Problemen met diabetes-apps 

Deze updates zijn voor het besturingssysteem. Ze kunnen zorgen voor een storing of verandering in diabetes-apps. Bijvoorbeeld de app die hoort bij je sensor, insulinepomp of (hybride) Closed Loop systeem. Daarom is het advies om te wachten met het installeren van de update. 

Geen verbinding met sensor 

Vaak gaat een update goed. Maar er zijn wel eens problemen geweest. Bijvoorbeeld omdat de update zorgde voor een andere batterij-instellingen. Hierdoor werkte de verbinding met de sensor niet meer. 

Advies fabrikanten = wacht met update

Daarom is het advies van fabrikanten van diabetes-apps om nu om te wachten met updaten. Je kan het beste de optie met ‘Automatisch Updaten’ uitzetten. Dat doe je zo:  

  • Ga in de iPhone naar Instellingen 
  • Algemeen 
  • Software Updates 
  • Automatische updates

Wanneer wel updaten? 

De meeste fabrikanten testen de apps zo snel mogelijk met verschillende toestellen en besturingssystemen. Is deze test geslaagd? Dan laten ze dat weten via hun website en/of social media.

Toch een update doen? 

Er zijn ook mensen die wel eerder een update uitvoeren. Zij vertellen over hun ervaringen in groepen op sociale media. Bijvoorbeeld dat zij geen problemen hebben gehad. Het kan zijn dat dit ook voor jouw telefoon zo is. Maar dan is het wel belangrijk om te weten dat je precies dezelfde telefoon hebt.  
 
Foto: Andrey Popov, Shutterstock

Bron: Advies: wacht met het updaten van je smartphone (dvn.nl)