Aandacht voor leven met diabetes met ‘24/7 Diabetes’

  • Gepubliceerd op: 6 september 2024
  • Categorie: Algemeen

Er is nog te weinig bekend over diabetes. Hoe is het om elke dag met deze ziekte te leven? Daarom geven drie diabetesorganisaties hier extra aandacht aan met een speciale campagne.

Hoe is er aandacht voor leven met diabetes?

Deze campagne bestaat uit verschillende dingen: 

  • een speciale website
  • een groot spel, waarin iemand zonder diabetes kan ervaren hoe een dag met diabetes voelt
  • verhalen van mensen met diabetes op social media 
  • (online) advertenties 

Wat betekent leven met diabetes? 

Het gaat om de verhalen van 5 heel verschillende mensen met diabetes, zoals een kind, jongeren en volwassen mensen. Zij vertellen over hun leven, op school, werk en vrije tijd. Door hun diabetes moeten ze de hele dag goed opletten op veel dingen. Mensen zonder diabetes hoeven hier niet aan te denken. Wat doet dat met je, als een ziekte zo aanwezig is in je leven? 

Meedoen om anderen te helpen 

Sebastiaan Kam (29 jaar) uit Den Haag is een van de gezichten uit de campagne: “Toen ik de diagnose diabetes kreeg, was er geen rolmodel om me aan op te trekken. Dat heb ik enorm gemist terwijl ik leerde omgaan met deze ziekte. Daarom zet ik me nu in als ambassadeur, om anderen te helpen en het gat op te vullen dat ik zelf heb ervaren.” 

Meer begrip voor diabetes 

De drie organisaties achter de campagne zijn Diabetes+, Diabetesvereniging Nederland en Dexcom. Zij willen graag dat meer mensen gaan begrijpen hoe heftig het kan zijn om diabetes te hebben. Er is natuurlijk technologie die ondersteunt, zoals pompen en hybrid-closed loop systemen, maar ook dan moet je nog steeds veel bezig zijn met je ziekte.

Elke dag bezig met diabetes 

Edith Mulder, directeur van Diabetesvereniging Nederland: "Diabetes is er altijd en vraagt altijd je aandacht. Je bent dag in en dag uit bezig met je lijf. Met je waarden. Met de invloed van eten, bewegen, stress, slapen. Goede zorg, begrip en meer kwaliteit van leven voor alle mensen met diabetes zijn enorm belangrijk. Daarom steunen we deze campagne met hart en ziel." 


Meer informatie: ga naar het bericht op de website van Diabetesvereniging Nederland