Teveel bezorgdheid kan ook in de weg gaan zitten

8 augustus 2024 2 waarderingen 0 reacties

Nog steeds is er geen definitieve diagnose omtrent de aard van de vasculitis. Dat is heel vervelend want bij GCA (ook bekend als RCA) moet feitelijk worden gestart met een stootkuur van 60 mg/dag. De reumatoloog wil echter niet hoger dan 30 mg/dag vanwege de ontregeling van mijn diabetes. Zelf zie ik daar geen enkel probleem want dan moet alleen de loopinstelling van AndroidAps worden bijgesteld. Voor mij is dat echt appeltje-eitje.

Eind juli afgesproken dat de dosis Prednison van 30 naar 20 mg/dag zou gaan, maar gisteren al weer terug naar 30 vanwege pijn bij het kauwen. Ook dat is kenmerkend voor GCA.

Er is weer aanvullend onderzoek aangevraagd om te zien of de vermoeidheid en tintelingen in mijn benen komen door neuropathie of door zuurstoftekort. Half september weet ik wellicht wat meer.

Met de huidige dosis Prednison moet er nu ‘s nachts wel een boterham in om de hypo weg te krijgen die door de verhoogde dosis wordt veroorzaakt. Gemiddeld wordt elke dag 30 % meer kortwerkende insuline gespoten als gevolg van insulineresistentie.

Met groet,

Bert

Avatar van BertRBertR

Heeft zelf diabetes

LADA

Blogt sinds mei 2023

Volgende blogpost

Terug naar blog