Nu ik weer eens een fsl2 heb en mijn bloedsuikers controleer ,is het interessant te zien dat als ik bv laag zoals gisteren met een 4,4 begin aan mijn maaltijd van zeg 28 gram koolhydraten (geschat ),hier zitten natuurlijk nog suikers in maar dat weet ik even niet want ik let normaal gesproken nergens op .ik maar steeg tot 6,4 maximaal (2 uurtjes)en daarna begon het weer te zakken .
Als ik dus bv met een 8 aan de maaltijd zou beginnen zoals vroeger (eerder veel hoger) dan zou ik al op 10 of nog hoger uitkomen ! In geval 1 blijft de suiker dus binnen de waarde ,in geval 2 niet !
Wie van jullie wacht er met eten dat hij dus acceptabel zit om een stijging te compenseren ? Voor type 2 zou dit denkelijk geen slecht idee zijn ,weet niet of dit voor type 1 hetzelfde geldt ?(normaal gesproken denk ik het wel)
Note::ik doe momenteel 1 maaltijd per dag (dus mijn bloedsuikers blijven netjes )ga langzaam regelmatig wel weer wat koolhydraten toevoegen .
Vroeg me af of jullie daar rekening mee houden voordat je gaat eten ?
Tip :1 theelepel apple cider vinegar opgelost in beker water voor de maaltijd ,kan de piek van je maaltijd minderen !
22 reacties