Hoi :)
Ik zit eigenlijk de laatste tijd nogal te stoeien met mijn bloedglucose tijdens het sporten, en ik ben benieuwd hoe jullie daarmee omgaan en/of nog andere tips hebben waar ik zelf niet aan heb gedacht. Wat doe ik al, en waar hou ik rekening mee?
Ik hou van high-intensity lesjes van een uurtje waarbij er een combinatie is tussen cardio en spieroefeningen (met of zonder gewicht erbij)
Ik sport eigenlijk altijd 's ochtends vroeg, omdat ik dan nog geen actieve insuline en/of voeding in mijn lijf heb waar ik verder rekening mee moet houden. Daarnaast vind ik het ook gewoon een fijn tijdstip, van pyjama zo in de sportkleding en naar de gym.
Ik draag een pomp, dus ik kan vrij makkelijk mijn programma aanpassen (op dit moment doe ik daar niet zo heel veel mee).
Ik zorg dat mijn bloedglucose altijd minstens boven de 7.0 is als ik start met trainen. Daarnaast spuit ik 1 actieve eenheid insuline voordat ik van start ga.
Of ik nu wel/niet sport, ik stijg 's ochtends altijd met mijn bloedglucose. Op dagen dat ik niet sport dan ga ik vrijwel meteen ontbijten en bolus bij wakker worden eigenlijk meteen al (voor koolhydraten ontbijt én de stijging in de ochtend)
De laatste tijd werkt de bovenstaande cocktail niet meer voor me. Na een uurtje sporten zit ik soms wel eens op 14, en stijg ik tijdens het douchen-aankleden daarna nog wel eens een stuk door. Ook als ik vrijwel meteen bolus voor mijn ontbijt en dat eventjes 'laat inwerken' terwijl ik me klaarmaak (zo'n halfuurtje bolus voordat ik ga ontbijten). Het komt er op neer dat ik tegenwoordig meestal een hele ochtend met hoge glucosewaarden loop. Heel vervelend natuurlijk. Nu zou ik natuurlijk meer actieve eenheden kunnen spuiten, maar dat vind ik eigenlijk wel spannend om eerlijk te zeggen.
Wie wil er eens meedenken en/of jullie tips en ervaringen delen? Tnx alvast!
2 reacties